ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін: ухвалення держбюджету дозволить отримати третій транш МВФ

Відомство закликало депутатів якнайшвидше проголосувати за проект

Мінфін: ухвалення держбюджету дозволить отримати третій транш МВФ
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів заявило, що ухвалення держбюджету-2016 дозволить завершити другий перегляд програми Міжнародного валютного фонду і отримати третій транш.

"Подальше зволікання з ухваленням бюджету може поставити під загрозу економічну і фінансову стабільність у нашій державі. Водночас ухвалення бюджету Верховною Радою, запропонованого Міністерством фінансів і узгодженого з програмою розширеного фінансування МВФ, дозволить не тільки уникнути певних ризиків, але й завершити другий перегляд програми МВФ", - йдеться в заяві Мінфіну.

Результатом цього, на думку Мінфіну, стане відновлення надходження коштів від фонду і пов'язаного міжнародного фінансування на загальну суму близько 5 млрд доларів. Раніше повідомляли, що третій транш становитиме 1,7 млрд доларів. Крім того, до нього прив'язані 2,3 млрд доларів від інших кредиторів.

Нагадаємо, 18 грудня перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон висловив стурбованість реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та держбюджету-2016 і попередив, що МВФ може відмовитися від кредитування України.

Україна мала отримати 1,7 млрд доларів третього траншу ще в середині листопада, але не зуміла виконати вимоги фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram