ГоловнаЕкономікаФінанси

Польща надала НБУ 4 млрд злотих

Гонтарева підписала договір про валютний своп з Narodowy Bank Polski

Польща надала НБУ 4 млрд злотих
Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Narodowy Bank Polski відкрив Національному банку валютний своп на 4 млрд злотих (близько 24 млрд гривень), повідомила прес-служба Національного банку. Відповідну угоду було підписано у вівторок, 22 грудня.

"Кошти, отримані в рамах угоди про відкриття своп-лінії, використовуватимуться на поповнення міжнародних резервів України, вартість яких від початку 2015 року збільшилася вже вдвічі, головним чином завдяки допомозі наших міжнародних партнерів", - заявила з цього приводу голова Національного банку Валерія Гонтарева.

Глава Narodowy Bank Polski Марек Белька зазначив, що, підписуючи угоду, Польща приєдналася до групи країн і міжнародних організацій, які активно підтримують амбітну програму економічних реформ в Україні.

Валютний своп - валютна операція за договором, умови якого передбачають купівлю (продаж, обмін) іноземної валюти зі зворотним її продажем (купівлею, обміном) на певну дату в майбутньому з фіксацією умов цих операцій (курсів, обсягів, дат валютування т.д.) під час укладення договору.

У вересні 2015 року НБУ домовився з Національним банком Швеції про валютний своп на суму до 500 млн доларів. У травні Національний банк України і Народний банк Китаю підписали угоду про валютний своп для валют китайський юань/гривня на суму до 54 млрд гривень і 15 млрд китайських юанів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram