ГоловнаЕкономікаФінанси

США попередили Україну про загрозу припинення фіндопомоги

Від Верховної Ради зараз залежить фінансове благополуччя країни

 США попередили Україну про загрозу припинення фіндопомоги
Джейкоб Лью
Фото: EPA/UPG

Міністр фінансів США Джейкоб Лью заявив, що Україна мусить терміново виконати зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом і ухвалити проект бюджету на 2016 рік до Нового року.

Про це повідомляє прес-служба американського міністерства за підсумками телефонної розмови між Лью і прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

"Міністр Лью обговорив з прем'єр-міністром Яценюком стан переговорів, які він і міністр фінансів Наталя Яресько проводять з Верховною Радою. Секретар Лью підкреслив терміновість виконання Україною своїх зобов'язань перед МВФ і підкреслив ризики підриву критично важливої міжнародної підтримки, якщо Рада відкладе цю роботу до наступного року. Міністр Лью заявив, що ухвалення фіскально стійкого бюджету якомога швидше має вирішальне значення для підтримки економічної стабільності і для подальшого надання фінансової допомоги з боку МВФ та інших міжнародних партнерів України", - цитує американський мінфін прес-служба Мінфіну України.

Нагадаємо, що напередодні посли країн-членів G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія) зажадали від Верховної Ради ухвалити підготовлені українським урядом зміни до Податкового кодексу та проект бюджету на 2016 рік.

18 грудня перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон висловив стурбованість реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та держбюджету-2016 і попередив, що МВФ може відмовитися від кредитування України. Україна мала отримати 1,7 млрд доларів третього траншу ще в середині листопада, але не зуміла виконати вимоги фонду вчасно. До програми кредитування МВФ прив'язана фінансова допомога Україні з боку країн "Великої сімки", у тому числі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram