ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ закрив банк "Софійський"

Майже весь кредитний портфель установи залишився в зоні АТО

НБУ закрив банк "Софійський"

Національний банк у вівторок, 22 грудня, визнав неплатоспроможним невеликий донецький банк "Софійський", який від початку АТО переїхав до Києва.

"Майже весь кредитний портфель банку "Софіївський" сконцентровано у зоні АТО. Через розвиток подій на сході якість його обслуговування значно погіршилася, що призвело до проблем із ліквідністю. У пошуках альтернативного джерела доходів останнім часом банк сфокусувався на відкритті відділень з метою роздрібного валютообміну. Але, враховуючи значну нестачу ліквідності, цей шлях виявився невдалим. Пошук інвестора, який міг би надати фінансову підтримку банку, не дав очікуваних результатів", - цитує прес-служба НБУ директора департаменту банківського нагляду Катерину Рожкову.

НБУ вирішив, що у банку недостатньо коштів для виконання своїх зобов'язань перед вкладниками і кредторами. Станом на 9 грудня він заборгував 32,1 млн гривень.

Нагадаємо, 10 грудня Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідацію банку "Велес", який попався на спробі незаконного виведення грошей за кордон. При цьому враховуючи тяжкість порушення і малу кількість клієнтів-фізосіб, установа навіть не пройшла через стадію тимчасової адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram