ГоловнаЕкономікаФінанси

Винуватці банкрутства Терра Банку можуть уникнути покарання, - заява

Об'єднання "Антирейдер" звернулося до вищого керівництва країни

Винуватці банкрутства Терра Банку можуть уникнути покарання, - заява
Фото: terrabank.ua

Всеукраїнське громадське об'єднання "Антирейдер", що представляє інтереси ошуканих вкладників Терра Банку, звернулося до вищого керівництва країни, керівників силових відомств і народних депутатів з вимогою не дати уникнути покарання особам, що відповідають за розкрадання з банку понад 2-х млрд гривень коштів вкладників, у результаті чого фінустанова доведена до банкрутства.

У відкритому листі, опублікованому на сайті організації, стверджується, що в листопада 2015 року Голосіївський районний суд м.Києва несподівано відпустив на свободу головного підозрюваного у справі про розкрадання коштів вкладників Терра Банку Сергія Клименка, якого зарештовано два місяці тому.

"Враховуючи величезні суми, які були виведені з банку, прокуратура зажадала встановити для Сергія Клименка заставу в сумі 50 млн гривень, однак суд спочатку дав можливість підозрюваному на час слідства вийти під заставу в 15 млн гривень. Несподівано для слідства вже в листопаді Голосіївський районний суд м.Києва вирішив опустити заставну планку до 2-х млн гривень. І поки слідчі готували апеляцію, підозрюваний вийшов на свободу", - наголошується в повідомленні.

Зараз, за даними організації, Сергій Клименко успішно ухиляється від слідства, ховаючись по лікарнях.

Тоді ж, як наголошується у зверненні, в київській прокуратурі переконані, що дивне рішення суду приймалося під тиском фактичного власника Терра Банку, відомого в минулому політика Максима Луцького, що до недавнього часу обіймав посаду першого проректора Національного авіаційного університету.

"Як показало внутрішнє розслідування Міністерства освіти і науки, перший проректор НАУ Луцький виводив землю з власності університету і забудовував її об'єктами житлової та комерційної нерухомості.Саме для цих цілей, впевнені слідчі, на фірми Луцького і виводилися гроші вкладників Терра Банку, а Сергій Клименко забезпечував їх безперебійне надходження", - наголошується в зверненні ВГО "Антирейдер".

Враховуючи вищевикладене, активісти вимагають не дати замовчати ситуацію, що склалася навколо Терра Банку, не допустити ухилення від кримінальної відповідальності осіб, винних у доведенні банку до банкрутства, а також дати правову оцінку діям суддів Голосіївського суду м.Києва, які поставили під загрозу інтереси постраждалих вкладників фінустанови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram