ГоловнаЕкономікаФінанси

"Газпром" відмовився купувати туркменський природний газ

У "Газпром експорту" виникли "окремі економічні та фінансові питання"

"Газпром" відмовився купувати туркменський природний газ
Фото: rambler.ru

Російська газова компанія "ТОВ "Газпром експорт" повідомила туркменський державний концерн "Туркменгаз" про припинення купівлі природного газу.

Про це повідомляє ІА "Прайм" з посиланням на прес-службу "Туркменгазу".

"В основі такого рішення лежить зміна кон'юнктури на міжнародному газовому ринку, а також окремі економічні та фінансові питання, що виникли в "Газпром експорту", - наголошують у повідомленні.

У "Туркменгазі" своєю чергою заявили про готовність провести переговори з ТОВ "Газпром експорт" з широкого комплексу питань, пов'язаних з господарськими зв'язками між двома економічними суб'єктами", - зазначають у туркменському газовому відомстві.

До економічної кризи 2008 року Росія була основним покупцем туркменського природного газу. Тоді Туркменістан постачав у Росію близько 50 млрд кубометрів природного газу на рік. Згодом через кризу ці обсяги скоротилися до 10 млрд кубометрів, а у 2015 році - до 4 млрд кубометрів на рік.

Нагадаємо, у 2003 році Росія і Туркменія підписали угоду про співпрацю в газовій галузі на 25 років. До економічної кризи 2008 року РФ була основним покупцем туркменського природного газу - близько 50 млрд кубометрів на рік. Згодом через кризу ці обсяги скоротилися до 10 млрд кубометрів, а у 2015 році - до 4 млрд кубометрів на рік.

У липні Туркменістан оголосив "Газпром" неплатоспроможним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram