ГоловнаЕкономікаФінанси

Російський Сбербанк заявив про згоду України повернути понад $500 млн

"Укравтодор" і КБ "Південне" погасять гарантовані державою кредити

Російський Сбербанк заявив про згоду України повернути понад $500 млн
Герман Греф
Фото: vesti.kz

Введений українським урядом у грудні мораторій на погашення боргів "Укравтодору" і КБ "Південне" перед Сбербанком Росії буде знято, заявив глава Сбербанку Герман Греф журналістам у вівторок.

"Так, як тільки ми підпишемо угоду. 30-31 грудня наші колеги провели переговори і знайшли рішення", - сказав Греф, відповідаючи на питання про зняття мораторію, інформує "Интерфакс".

"Певні домовленості вийшли. В принципі, на початку року, зараз, напевно, будемо їх фіксувати остаточно. Підходи ми знайшли, так. У всякому разі, цей борг не повисне, він буде обслуговуватися", - додав глава Сбербанку.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет Міністрів України ввів мораторій на виплату так званого "російського боргу "за єврооблігаціями на суму 3 млрд 75 млн млрд доларів США, а також на виплату 507 млн доларів США, які КБ "Південне" і "Укравтодор" заборгували Сбербанку. Гроші ці компанії зайняли під держгарантії.

Згідно з розпорядженням уряду України, мораторії на виплати вводяться для кредиту "Укравтодору" 2006 року - з 30 березня 2016 року, для кредиту 2009 року - з 15 квітня 2016 року, для кредиту 2011 року - з 26 січня 2016 року.

Щодо взятого КБ "Південне" у 2011 році кредиту тимчасове призупинення платежів заплановано з 19 травня 2016 року.

"Укравтодор" позичав гроші для реконструкції та будівництва доріг. КБ "Південне" - для фінансування українсько-бразильського проекту створення ракетно-космічного комплексу "Циклон-4".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram