ГоловнаЕкономікаФінанси

Сергій Тігіпко очолив ТАСКОМБАНК

Володимир Дубей, який очолював банк, призначений першим заступником голови правління.

Сергій Тігіпко очолив ТАСКОМБАНК
Фото: www.dyvys.in

Спостережна рада АТ "ТАСКОМБАНК" 12 січня прийняв рішення про призначення головою правління банку його головного акціонера - Сергія Тігіпка.

Про це повідомляється на офіційному сайті банку.

"Таке рішення є логічною відповіддю на виклики часу з урахуванням ситуації на українському фінансовому ринку і спрямовані на подальше посилення прозорості структури власності та оптимізацію продажу банківських продуктів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, Володимир Дубей, який більше п'яти років очолював банк, призначений першим заступником голови правління. Також члени наглядової ради запропонували його кандидатуру на посаду голови наглядової ради.

З квітня 2015 року Сергій Тігіпко очолив наглядову раду ТАСКОМБАНКА.

Станом на 4 червня Сергій Тігіпко володіє прямо 0% акцій, а опосередковано - 48,8679% акцій. Ця установа входить у перелік банків, які перебувають на фінальному етапі в питанні легалізації структури своїх власників, відзначає Finansial.club.

Повідомляється, що ще в листопаді НБУ погодив опосередковано придбання Сергієм Тігіпком істотну участь у розмірі 100% у ПАТ "ТАСКОМБАНК". На початку 2015 року Сергій Тігіпко не вважався власником істотної участі в банку, оскільки не був контролером юридичної особи - власника істотної участі в банку - компанії Alkemi Limited (Алкемі Лімітед).

Нагадаємо, 21 грудня Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "ВБР". У жовтні син президента-утікача Віктора Януковича Олександр зажадав від України компенсацію за ВБР, подавши позов до Європейського суду з прав людини (Страсбург).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram