ГоловнаЕкономікаФінанси

Російський Сбєрбанк реструктуризує кредити Україні на $500 млн

Укравтодор і КБ "Південне" позичили гроші під гарантії держави.

Російський Сбєрбанк реструктуризує кредити Україні на $500 млн

Міністерство фінансів спільно з Укравтодором і держпідприємством "Конструкторське бюро "Південне" домовилося з російським Сбєрбанком про принципи реструктуризації кредитів цих підприємств. Прем'єр Арсеній Яценюк раніше повідомляв, що йдеться про 507 млн доларів США.

Як сказано в повідомленні Мінфіну України, сторони домовилися працювати разом, щоб завершити транзакцію якомога швидше.

"Міністерство фінансів вітає цю угоду зі Сбєрбанком Росії, оскільки вона відповідає вимогам програми співпраці України з МВФ "Механізм розширеного фінансування". Міністерство фінансів продовжує переговори про реструктуризацію інших кредитів, гарантованих державою, що входять у периметр боргової операції України", - сказано в повідомленні.

Міністерство фінансів також підтверджує свою готовність до сумлінного продовження переговорів про реструктуризацію боргу перед Росією на 3 млрд доларів.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет Міністрів України увів мораторій на виплату так званого "російського боргу" за єврооблігаціями на суму 3 млрд 75 млн млрд доларів США, а також на виплату 507 млн доларів США, які КБ "Південне" і "Укравтодор" завинили Сбєрбанку. Компанії позичили ці гроші під держгарантії. "Укравтодор" позичав гроші для реконструкції та будівництва доріг. КБ "Південне" - для фінансування українсько-бразильського проекту створення ракетно-космічного комплексу "Циклон-4".

12 січня голова Сбєрбанку Герман Греф повідомив, що сторони уклали угоду про реструктуризацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram