ГоловнаЕкономікаФінанси

Середньозважений курс на міжбанку перевищив 25 грн/дол.

На чорному ринку курс уже більш ніж 27 гривень за долар

Середньозважений курс на міжбанку перевищив 25 грн/дол.
Фото: EPA/UPG

Середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку у вівторок перевищив 25 грн/дол., свідчать дані Національного банку.

При цьому на чорному ринку курс сягає вже 27,19 грн/дол., за євро дають 29,11 грн.

Тим часом профільне видання "Фінансовий клуб" пише, що банкіри очікують закінчення падіння вже в середу.

"Минулого тижня субота була робочим днем в Україні, але неробочим - в усьому іншому світі (зокрема у США), а понеділок - офіційний вихідний день у США. Таким чином, платежі в доларах почнуть фактично здійснюватися тільки з вівторка і, відповідно, надходження валютного виторгу в нормальному обсязі відновляться саме сьогодні. Виторг, що надійде у вівторок, продаватиметься в середу, що має підтримати гривню", - цитує видання директора центру торгових казначейських операцій УкрСиббанку Олександра Дуду.

Щоправда, у середньостроковій і довгостроковій перспективі курс гривні також залежатиме від ситуації на світовому валютному ринку. "Якщо російський рубль та інші валюти країн-сусідів (Білорусь, Азербайджан) далі девальвуватимуть, це зробить у середньостроковій перспективі наш експорт менш конкурентним, що загрожує втратою ринків збуту", - каже голова правління Комерційного Індустріального Банку Вадим Березовик. Це спричинить зменшення валютних надходжень і посилення девальвації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram