ГоловнаЕкономікаФінанси

Яценюк скликає Раду фінансової стабільності у зв'язку з ситуацією з курсом

Яресько та Гонтарева вирішуватимуть, що робити з гривнею

Яценюк скликає Раду фінансової стабільності у зв'язку з ситуацією з курсом
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк збирається зустрітися з міністром фінансів Наталією Яресько та головою Нацбанку Валерією Гонтаревою, щоб обговорити ситуацію з курсом гривні. Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

"Я ініціюю засідання Ради фінансової економічної стабільності, на якій нам необхідно обговорити кілька питань. У першу чергу - це питання валютно-курсової стабільності. Я не допущу, щоб було так, як минулого року, коли нам треба було перервати засідання Кабінету Міністрів для того, щоб ухвалювати оперативні рішення для стабілізації валютно-курсового сектору", - сказав він.

"Після повернення української урядової делегації [з Давосу] я прошу, щоб ми невідкладно провели засідання разом з міністром фінансів, головою Національного банку, всім економічним блоком та поінформували в тому числі президента про те, які кроки потрібно зробити. Укотре підкреслюю, що один з основних кроків - це продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом як основним і ключовим кредитором України. Гроші вони дають тільки, коли є реформи, тому треба їх продовжувати", - додав Яценюк.

Нагадаємо, що в останні дні курс гривні на міжбанку впав майже до 25 грн/дол., на чорному ринку за долар дають вже більш ніж 27 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram