ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна розраховує на $10 млрд кредитів і $5 млрд інвестицій у 2016 році

Яресько та Абромавичус розповіли депутатам про плани Кабміну

Україна розраховує на $10 млрд кредитів і $5 млрд інвестицій у 2016 році
Фото: www.dyvys.in

Україна розраховує отримати близько 10 млрд доларів кредитів від міжнародних фінансових організацій та 5 млрд доларів прямих вкладів від іноземних інвесторів.

Про це під час "години уряду" у п'ятницю повідомили міністр фінансів Наталія Яресько і міністр економіки Айварас Абромавичус.

"Цього року ми очікуємо отримати від наших міжнародних партнерів до $10 млрд на бюджетні та інвестиційні потреби", - цитує Яресько "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, МВФ може надати Україні до $5,8 млрд, США - до $1 млрд, Японія (включно з проектом реконструкції очисних споруд у Бортничах) - до $1,3 млрд, Швейцарія - $200 млн, ЄС - 1,2 млрд євро плюс 170 млн євро у вигляді грантів, Польща - 100 млн євро, Німеччина - 300 млн євро плюс 50 млн євро на інвестпроекти.

Європейський банк реконструкції та розвитку може надати $177 млн на реалізацію інвестпроектів плюс $1,1 млрд на ініціацію нових інвестпроектів, Європейський інвестиційний банк - $175 млн на реалізацію існуючих проектів плюс $1,1 млрд - на ініціацію нових інвестпроектів, Світовий банк - $210 млн на реалізацію інвестпроектів плюс $1,5 млрд - на ініціацію та підготовку нових позик.

Глава Мінекономіки у свою чергу розповів депутатам про плани щодо інвестицій.

"Незважаючи на складну ситуацію в країні, торік приплив прямих іноземних інвестицій становив майже 3 млрд доларів, на цей рік ставимо собі високу оптимістичну планку - 5 млрд доларів", - цитують Абромавичуса "Українські новини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram