ГоловнаЕкономікаФінанси

В Ізраїлі затримали голову наглядової ради Платинум Банку

Бізнесмена підозрюють у незаконному використанні коштів підконтрольних йому компаній

В Ізраїлі затримали голову наглядової ради Платинум Банку
Фото: finparty.ru

В Ізраїлі з ініціативи Управління цінних паперів 17 лютого було затримано українського бізнесмена Григорія Гуртового, який є головою наглядової ради і співвласником Платинум Банку.

Як повідомляє IzRus, затримання відбулося в рамках розслідування протизаконного використання Гуртовим коштів підконтрольних йому компаній - інвестбанком B.S.D. Crown і харчовим гігантом Willi Food.

Ідеться про $3 млн, вилучених із каси "дочки" Willi Food для інвестиції в облігації якоїсь європейської компанії, що діє у сфері, не пов'язаній із продуктами харчування. Ізраїльські податківці підозрюють, що ця сума повинна була послужити заставою під якусь "позику, надану для особистих цілей Григорія Гуртового або іншої особи".

Друге розслідування стосується коштів компаній BGI і її "дочки" B.S.D. Crown, з яких повинні здійснюватися платежі власникам їхніх облігацій. Міноритарні акціонери запідозрили, що BGI заклала гроші, що розміщені на її депозитах в австрійському банку Meinl і банку Азербайджану, під цілі, не пов'язані з виплатами власникам облігацій.

Податкові органи стверджують, що у фінзвітності ці суми фігурують як ліквідні, хоча де-факто не є такими.

Гуртовий повинен залишатися під вартою до полудня 19 лютого. Крім того, згідно з рішенням суду, він упродовж 180 найближчих діб не має права залишати Ізраїль.

Нагадаємо, Гуртовий є громадянином Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram