ГоловнаЕкономікаФінанси

Українська платіжна система НСМЕП перейменована в "Простір"

Нацбанк відмовився від абревіатури.

Українська платіжна система НСМЕП перейменована в "Простір"
Фото: bank.gov.ua

Національна система масових електронних платежів НСМЕП отримала назву "Простір".

"Дуже скоро кожна карта української платіжної системи буде містити нову амбітну назву - "Простір". Ми вибрали цю назву за її змістовність, вона одночасно вказує на простоту здійснення розрахунків у національну платіжну систему і на всеосяжність сфери її застосування - це ті орієнтири, до яких ми прагнемо дійти", - цитує прес-служба НБУ заступника голови Національного банку Якова Смолія.

Назву "Простір" вибрано за широке асоціативне значення, однаково гарний вигляд як кирилицею, так і латиницею. "Її логотип зрозумілий, простий, універсальний. Також ми вибрали оригінальне гасло "Прості розрахунки", що вказує на наші амбітні цілі", - сказав Смолій.

НБУ відзначає, що "Простір" налічує понад 50 учасників, а мережа пристроїв для прийому карток за рік зросла на 80%.

Регулятор планує також запустити безконтактні платежі, зокрема із застосуванням мобільних пристроїв; операції Р2Р-переказів; інструментарій фінансового обліку з можливістю налаштування диференційованих міжбанківських і системних комісій залежно від кодів категорій торговців; оплату за вільними реквізитами; розвиток електронної комерції.

Нагадаємо, що багато країн мають свої національні платіжні системи, в Японії - це JCB, в Китаї - UnionPay, в Білорусі - Белкарт, в Болгарії - "Боріка", в Італії - CartaSi, в Росії - "Мир".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram