ГоловнаЕкономікаФінанси

США застерегли банки від участі в розміщенні євробондів РФ

Держдеп вважає, що допомога Кремлю йде врозріз із санкціями.

США застерегли банки від участі в розміщенні євробондів РФ
Фото: topwar.ru

Уряд США закликав найбільші американські банки не брати участі в розміщенні російських євробондів, оскільки це йде врозріз із міжнародними санкціями, накладеними на Росію.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

Американське законодавство не забороняє такі угоди, але Держдепартамент США дотримується думки, що це є допомогою Росії і суперечить зовнішній політиці країни.

Росія повідомила про плани продати цього року облігацій на $3 млрд і відправила найбільшим європейським, китайським і американським банкам (зокрема Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan Chase і Morgan Stanley) запити на надання послуг розміщення цих паперів на міжнародному ринку. За даними видання, на Волл-стрит поки що не дійшли згоди: частина банків, включаючи Citigrup, повідомили, що не братимуть участі в організації розміщення, інші, такі як Goldman Sachs і JPMorgan, продовжують вивчати варіанти дій.

"Важливо, щоб приватні компанії в США, Європі і решті світу розуміли, що Росія буде залишатися високоризикованим ринком, допоки вона буде продовжувати дестабілізувати ситуацію в Україні", - заявляють тим часом у Державному департаменті. Американські чиновники також попереджають про репутаційні ризики для тих, хто відновить бізнес з Росією, буцім нічого не сталося.

Нагадаємо, що востаннє Росія розміщувала євробонди 2013 року, коли вона залучила загалом 11,4 млрд доларів. У 2015 році вони дали інвесторам 21,1% доходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram