ГоловнаЕкономікаФінанси

Московська біржа вийшла з акціонерів Української біржі

Акції фондового майданчика перейшли до групи "Універ"

Московська біржа вийшла з акціонерів Української біржі
Фото: Макс Левин

Інвестиційна група "Універ" закрила угоду викупу 23% акцій ПАТ "Українська біржа", у результаті якої Московська біржа вийшла зі складу акціонерів ПАТ.

"9 березня 2016 року, "Універ" зарахував на рахунок свого клієнта пакети акцій ПАТ "Українська біржа" та ПрАТ "Український біржовий холдинг", викуплені у Московській біржі. За підсумками операції було передано права власності на 100% акцій ПрАТ "Український біржовий холдинг", якому належить близько 20% акцій ПАТ "Українська біржа", а також приблизно 3% акцій біржі безпосередньо", - йдеться в повідомленні "Універ".

Раніше найбільшим акціонером УБ була Московська біржа, їй належало 22,44% безпосередньо і 20,64% опосередковано. У листопаді 2015 року через цього "Українську біржу" позбавили ліцензії. Таке рішення ухвалила Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку відповідно до закону "Про ліцензування видів господарської діяльності". У ньому йдеться, що ліцензіати можуть бути позбавлені ліцензій у разі контролю за їхньою діяльністю з боку резидента країни, що здійснює збройну агресію проти України.

Проте 26 січня Експертно-апеляційна рада з питань ліцензування при Державній регуляторній службі задовольнив апеляційну скаргу "Української біржі" і повернув їй ліцензію, а незабаром після цього інвестиційна компанія Dragon Capital повідомила про викуп 19,988% акцій ПАТ "Українська біржа".

УБ - є одним із провідних організаторів торгівлі на українському фондовому ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram