ГоловнаЕкономікаФінанси

Насіров: Саакашвілі провалив експеримент з фінансування доріг

Три області отримали на відновлення інфраструктури 550 млн грн

Насіров: Саакашвілі провалив експеримент з фінансування доріг
Фото: 24tv.ua

Одеська область під керівництвом Михайла Саакашвілі фактично провалила експеримент з фінансування ремонту доріг за рахунок надпланових митних зборів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

"У 2015 році Одеській митниці не вдавалося досягти індикативних показників Мінфіну. Відповідно, минулого року експеримент не дав очікуваних позитивних результатів, як це було в інших областях", - заявив він.

"І це при тому, що для ДФС щомісяця був новий історичний рекорд з митних зборів. У вересні цей показник становив 18,8 млрд грн, у жовтні - 19,1 млрд, у листопаді - 20,2 млрд, у грудні - 20,4 млрд грн", - додав голова відомства.

Водночас Насіров зазначив, що на відміну від Одеської області інші регіони, за підсумками минулого року, отримали надпланові надходження з регіональних митниць, направивши їх на інфраструктуру. "Волинська область отримала 104,2 млн грн, Львівська - 312,3 млн, Чернівецька - 129,9 млн грн. Таким чином, три області отримали разом майже 550 млн грн", - сказав він.

Голова Державної фіскальної служби також повідомив, що завдяки заходам, вжитим Кабінетом Міністрів, вдалося підвищити рівень митних зборів в цілому по Україні, в тому числі і на Одеській митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram