ГоловнаЕкономікаФінанси

Працівники банку "Союз" закрилися зсередини і не пускають ліквідатора

ФГВФО поскаржився в поліцію.

Працівники банку "Союз" закрилися зсередини і не пускають ліквідатора
Фото: google.com.ua/maps

Працівники банку "Союз", який позбавили ліцензії за фінансові порушення, закрилися зсередини в київському офісі на вулиці Суворова, 4 і другий день не пускають ліквідатора.

Про це повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів.

"16 березня уповноважена особа Фонду, виконуючи повноваження ліквідатора ПАТ«КБ «Союз»», прибула в головний офіс «Союзу» з метою почати процедуру його ліквідації. Однак колишні посадові особи банку почали чинити опір, закрили двері будівлі банку і відмовилися допускати уповноважену особу Фонду, про що складено відповідний акт", - йдеться в повідомленні.

Ліквідатору перешкоджають також працівники приватної охоронної фірми.

У зв'язку з цим Фонд був змушений викликати поліцію. 16 березня в Єдиний реєстр досудових розслідувань були внесені відомості за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 342 КК України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) і розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, напередодні НБУ повідомив, що 15 березня прийняв рішення відкликати ліцензію та ліквідувати банк "Союз", який викрито у систематичному порушенні законодавства в сфері фінансового моніторингу.

Банк за останні два роки багато разів притягувався до відповідальності за порушення, а коли до нього в березні 2016 року прийшла перевірка, намагався перешкодити ревізорам. Висновки НБУ за результатами минулої перевірки, проведеної в 2015 році, долучені до кримінального провадження, яке здійснює Державна фіскальна служба за ч. 5 ст. 191 (розкрадання майна), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3. ст. 209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу.

Банк "Союз" належить колишньому віце-президенту "Родовід Банку" Сергію Дядечку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram