ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія залишилася лідером за обсягами грошових переказів в Україну в 2015, - НБУ

Всього на країни СНД припало понад 32% обсягу грошових переказів з-за кордону

Росія залишилася лідером за обсягами грошових переказів в Україну в 2015, - НБУ
Фото: hdom.ru

Росія в 2015 році залишалася лідером за обсягами грошових потоків в Україну, але їх надходження зменшилися в порівнянні з 2014 роком на 42,5% - з 2 млрд. дол. США до 1,2 млрд. дол. США в 2015.

Про це повідомляється на сайті Національного банку України.

Всього на країни СНД у 2015 році припадало понад 32% обсягу грошових переказів, що надійшли з-за кордону.

Згідно з повідомленням, з інших країн світу найбільше переказів надходило зі Сполучених Штатів Америки (12,4% від загального обсягу грошових переказів в Україну), що на 4,2% менше, ніж в 2014 році.

З країн Європейського Союзу в 2015 році надійшло 1,6 млрд. дол. США, що на 16.3% менше, ніж в попередньому році. Частка країн ЄС від загального обсягу грошових переказів склала майже 39%. Найбільші обсяги надійшли з Німеччини (6,5% від загальної кількості надходжень), але вони також зменшилися в порівнянні з минулим роком на 17,8%.

Зростання обсягів грошових переказів в Україні спостерігалося з Ізраїлю, Канади, Китаю і Польщі (разом на 15,4%), інформує НБУ.

Нагадаємо, з 1 березня Нацбанк спростив переказ валюти за кордон. Фізичні особи-резиденти тепер можуть надавати в банк підтверджувальні документи, роздруковані з Інтернету.

Раніше повідомлялося, що з 13 лютого НБУ дозволив отримувати електронні гроші з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram