ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ подав у суд на депутата від "Самопомочі"

Костенко звинуватив голову Нацбанку в спекуляціях на облігаціях держпозики.

НБУ подав у суд на депутата від "Самопомочі"

Національний банк подав до суду на депутата Верховної Ради від "Самопомочі" Павла Костенка.

31 березня Костенко звинуватив НБУ, зокрема його голову Валерію Гонтареву в спекуляціях з облігаціями внутрішньої держпозики. За даними депутата, тільки в один день 16 липня 2015 року під час фондових торгів  паперами з кодом ISIN-UA4000152441 спекулятивний дохід склав понад 80 млн гривень.

Нацбанк наполягає, що ніколи не здійснював ніяких операцій з цими ОВДП і що в 2015 році всі операції проводилися виключно на біржах ПФТС та "Перспектива" (Костенко заявив, що нібито були і позабіржові торги). Крім того, НБУ зазначає, що не має повноважень і зобов'язань контролювати і впливати на госпдіяльність інших учасників торгів облігаціями.

У зв'язку з поширенням недостовірної інформації про зловживання керівництвом Національного банку при проведенні операцій з ОВДП, центральний банк прийняв рішення про подачу судового позову до депутата про захист ділової репутації. Серед вимог Національного банку України: спростування неправдивої інформації та компенсація завданої моральної шкоди", - йдеться в заяві НБУ.

Павло Костенко був №29 в списку "Самопомочі" на минулих виборах. Партія позиціонує його як експерта в сфері інвестування, хоча він працював директором фірми, яка торгує інструментом. Навчався Костенко в Дрогобичі в педагогічному університеті за спеціальністю менеджмент організацій, педагогіка і методика середньої освіти, основи інформатики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram