ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ вирішив судитися з нардепом Головком

Регулятор звинуватив депутата в наклепі

НБУ вирішив судитися з нардепом Головком
Михайло Головко
Фото: zz.te.ua

Національний банк України вирішив подати до суду на депутата Верховної Ради, "свободівця" Михайла Головка, який за останні півтора тижня кілька разів звинуватив НБУ у знищенні банку "Хрещатик".

"У зв'язку з поширенням недостовірної інформації про зловживання керівництвом Національного банку України центральний банк ухвалив рішення про подачу судового позову до народного депутата України Михайла Головка про захист ділової репутації. Серед вимог Національного банку України - спростування неправдивої інформації та компенсація завданої моральної шкоди", - повідомив НБУ у четвер, 14 березня.

Інформація, яку НБУ вимагатиме спростувати, стосується чуток, нібито регулятор рекомендував клієнтам неплатоспроможного банку "Хрещатик" переводити рахунки в банки, наближені до керівництва Нацбанку.

НБУ наполягає, що не давав жодних рекомендацій клієнтам банку "Хрещатик" щодо переходу на обслуговування в інші банки.

Крім того, члени правління НБУ не пов'язані з жодним із банків, оскільки це може призвести до конфлікту інтересів. Відповідно до закону "Про Національний банк України" члени правління НБУ не можуть бути прямими або опосередкованими власниками будь-якої кількості акцій (часток, паїв) будь-якого банку.

Нагадаємо, що Головко став уже другим нардепом, якому доведеться відповідати за свої слова.

Раніше НБУ подав до суду на нардепа Павла Костенка з "Самопомочі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram