ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ незабаром приїде в Україну

Під час зустрічі Лагард і Гонтаревої прозвучала позитивна новина.

Місія МВФ незабаром приїде в Україну
Фото: usa.mfa.gov.ua

Міжнародний валютний фонд незабаром направить в Україну свою місію. Про це повідомила голова фонду Крістін Лагард під час зустрічі з головою Нацбанку України Валерією Гонтаревою.

Як зазначає прес-служба посольства України в США, зустріч відбулася в рамках весняних зборів керівників у МВФ та Світовому банку, які проходять цими дням у Вашингтоні.

Нагадаємо, Україна вже більше семи місяців не може отримати третій транш кредиту МВФ. Останнім часом фонд очікував прояснення ситуації навколо уряду України і парламентської коаліції. Минулого тижня Верховна Рада призначила нового прем'єр-міністра, яким став Володимир Гройсман, і його кабінет, тому ця перепона усунена.

Раніше приїзд технічної місії МВФ в Україну анонсували на 20 січня, проте вона так і не приїхала. 10 березня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що Україна може отримати черговий транш за програмою кредитування МВФ без приїзду місії в країну.

10 лютого Лагард заявила, що програма фінансування України може бути зупинена через повільний прогрес, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління та боротьби з корупцією і в зменшенні впливу корисливих інтересів на політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram