ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄББР надасть Чернівцям близько 10 млн євро на закупівлю тролейбусів

Точну суму кредиту і його умови узгодять протягом декількох місяців

ЄББР надасть Чернівцям близько 10 млн євро на закупівлю тролейбусів
Фото: www.microdinero.com

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Чернівцям кредит на закупівлю 40 одиниць нових тролейбусів, супутнього обладнання та модернізації тягових підстанцій контактної мережі.

Відповідну угоду підписали міський голова Чернівців Олексій Каспрук, директор КП "Чернівецьке тролейбусне управління" Іван Іваничек і старший банкір ЄБРР Денис Гайовий, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Гайового, точну суму кредиту і його умови узгодять протягом декількох місяців.

"На сьогодні ми розраховуємо на суму до 10 млн євро. Попередньо плануємо, що кредит буде надано на 13 років з можливим трирічним пільговим періодом, але це слід підтвердити рішенням ради директорів банку і рішенням Чернівецької міськради", - зазначив він.

Розміри відсоткової ставки і умови її коригування будуть залежати від кредитного рейтингу міста і оцінки банком загального ризику проекту.

Крім того, ЄБРР, Чернівці та КП "Чернівецьке тролейбусне управління" планують звернутися по грантове співфінансування в розмірі до 1,5 млн євро до Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Кредитні ресурси від ЄБРР на схожих умовах готуються отримати Одеса і Львів.

Нагадаємо, Україна не використала $2 млрд кредитних коштів ЄБРР, виділених на реалізацію інфраструктурних проектів.

ЄБРР - найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. Станом на середину березня 2016 року банк узяв на себе зобов'язання з надання понад 11 мільярдів євро в рамках 363 проектів у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram