ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк наростив резерви на $500 млн

Україна має в запасі більш як 13 млрд доларів.

Нацбанк наростив резерви на $500 млн
Фото: www.profi-forex.org

Міжнародні резерви України на 1 травня склали 13,241 млрд доларів у еквіваленті. Після скорочення в березні на 816 млн доларів у квітні резерви зросли на 519,5 млн, майже повернувшись до рівня, досягнутого на початок 2016 року.

За останні 12 місяців резерви зросли на 37,5%, повідомляє регулятор.

Збільшення резервів у квітні відбулося насамперед завдяки закупівлі Національним банком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку і поповнення резервів. Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця склала 675,8 млн доларів. Зокрема, протягом місяця було проведено 13 валютних аукціонів, під час яких чиста купівля валюти склала 528,4 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом квітня не проводив.

Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь уряду 661,1 млн доларів. З них 651,1 млн надійшло від розміщення облігацій внутрішньої державної позики, номінованої в доларах, і 10 млн доларів - від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

У квітні на платежі з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу пішло 114 млн доларів, у тому числі 58,4 млн доларів було направлено на обслуговування державних цінних паперів.

Також у квітні Національний банк повернув кошти з операції swap у сумі 762,2 млн доларів (сальдо).

Нагадаємо, напередодні Національний банк погіршив свій прогноз щодо золотовалютних резервів на 2016 рік. Якщо раніше він планував збільшити їх обсяг до 19,6 млрд доларів, то тепер - лише до 18,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram