ГоловнаЕкономікаФінанси

США оголосили про нові фінансові правила через "панамські документи"

Міністр фінансів закликав Конгрес прийняти закон, який підвищить прозорість банківської системи США

США оголосили про нові фінансові правила через "панамські документи"
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента Барака Обами оголосила про нові фінансові правила, які повинні змусити компанії розкривати більше інформації про їхніх власників. Білий дім вдається до цього на тлі витоку так званих "панамських документів", що розкрили масштабні міжнародні схеми ухилення від податків через секретні рахунки в офшорах.

Про це повідомляє Голос Америки, посилаючись на Associated Press.

Міністр фінансів США Джейкоб Лью закликав Конгрес прийняти закон, який підвищить прозорість банківської системи США і допоможе правоохоронним органам відстежити таємних власників компаній.

Новий закон зобов'яже компанії знати своїх власників, розкривати перед податковими органами дані про них і надавати правоохоронним органам доступ до такої інформації.

Експерти відзначають, що через те, що американські закони обіцяють іноземцям збереження таємниці вкладів, США наближаються зі статусу "податкового оазису" до Швейцарії і Кайманових островів, відзначається в повідомленні.

Нещодавно Міністерство фінансів завершило роботу над так званим правилом "належної перевірки клієнта", яке вказує, як банки повинні вести облік того, хто володіє компаніями, використовуючи їх послуги.

Друге запропоноване правило закриє лазівку, яка дозволяє вузькому класу компаній з іноземною участю уникати звітності перед податковими органами.

Міністр фінансів також закликав ратифікувати вісім податкових договорів, які перебувають на розгляді в Сенаті.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував розслідування про секретні рахунки представників світової еліти.

У розслідуванні журналісти посилаються на "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseka, четвертої за величиною в світі офшорної юридичної фірми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram