ГоловнаЕкономікаФінанси

Moody's вважає, що Україна незабаром отримає третій транш МВФ

Кабмін Гройсмана вирішив кілька питань, які вимагав фонд

Moody's вважає, що Україна незабаром отримає третій транш МВФ
Фото: i-g-t.org

Рейтингове агентство Moody's вважає, що Україна отримає третій транш кредиту Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,7 млрд доларів у найближчі місяці - найпізніше наприкінці червня.

Про це йдеться у свіжому звіті Moody's.

Агентство зазначає, що українські реформи фактично запинилися на початку 2016 року, але новий уряд оперативно вжив заходів для відновлення програми реформ і вирішення низки питань, які вимагав МВФ від України.

За підсумками приїзду місії МВФ в Україну, очікує Moody's, МВФ виділить Україні довгоочікуваний транш на 1,7 млрд доларів.

Нагадаємо, що Україна з вересня минулого року не може отримати третій транш кредиту МВФ. Останнім часом фонд чекав прояснення ситуації навколо уряду України і парламентської коаліції.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву у 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий транш на $1,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram