ГоловнаЕкономікаФінанси

Компанія, що заборгувала Дельта Банку 3,6 млрд гривень, ліквідувалася

Фонд гарантування підозрює Подільську податкову у сприянні схемі

Компанія, що заборгувала Дельта Банку 3,6 млрд гривень, ліквідувалася
Фото: www.kp.by

Позичальник Дельта Банку компанія "Дніпрометалсервісгруп" ліквідувалася. Фонд гарантування вкладів, який намагається повернути борг в розмірі 3,64 млрд грн, підозрює злочинну схему з участю Подільської районної податкової інспекції Києва та державного реєстратора.

Фонд у своєму прес-релізі зазначає, що 11 лютого державний реєстратор Олена Миколаївна Скорина в місті Ірпінь Київської області внесла до Єдиного держреєстру підприємств і організацій "запис про припинення ТОВ "Дніпрометалсервісгруп". Це було зроблено на підставі постанови Окружного адміністративного суду Києва від 31 серпня 2015 року за позовом Подільської податкової. Та зажадала ліквідації компанії лише через те, що "Дніпрометалсервісгруп" не знаходиться за юридичною адресою.

Дельта Банк цю постанову оскаржив, але безуспішно. При цьому представник Подільської податкової, "знаючи, що ТОВ "Дніпрометалсервісгруп" не повернуло кошти державі в особі Національного банку України, заперечив проти апеляційної скарги".

Зараз ФГВФО вимагає в суді визнати незаконним і скасувати запис у реєстрі. Чергове судове засідання у цій справі відбудеться 24 травня в Окружному адміністративному суді Києва.

За даними ЗМІ, серед кінцевих власників ТОВ "Дніпрометалсервісгруп" є Сергій Ганзелінський та Олександр Дементієнко.

Нагадаємо, напередодні прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами Дельта Банку понад 4,5 млрд гривень. Встановлено, що протягом 2013-2015 років працівники Дельта банку заволоділи коштами фінансової установи шляхом здійснення фіктивних кредитних операцій з використанням рахунків понад 60 тисяч клієнтів банку. Розслідування розпочато за матеріалами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Дельта Банк - це найбільший банк-банкрут, який опинився в управлінні Фонду гарантування вкладів. З жовтня 2015 року він знаходиться у стадії ліквідації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram