ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацкомісія з цінних паперів хоче більше повноважень

Комісія не хоче погоджувати свої рішення з Мін'юстом.

Нацкомісія з цінних паперів хоче більше повноважень

Керівник Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку Тимур Хромаєв виступає за розширення повноважень свого відомства. Про це він заявив на Ukrainian Financial Forum в Одесі, що організований групою ICU.

"Регулятор повинен бути незалежним. Зараз це, на жаль, не так", - сказав Хромаєв. За його словами, свої рішення комісія зобов'язана погоджувати з Мін'юстом, що знімає частину відповідальності з Нацкомісії, але робить її залежною. 

"Питання не в "більше повноважень - менше повноважень". Нам необхідно розвивати систему нагляду (над ринком цінних паперів)", - сказав чиновник.

Минулого тижня Нацкомісія з цінних паперів звинуватила Мін'юст у втручанні в свою роботу. Комісія подала позов до суду на рішення Мін'юсту про скасування держреєстрації положення про ознаки фіктивності емітентів цінних паперів від 10 червня 2015 року. "Мін'юст через процес реєстрації нормативно-правових актів втручається в сферу регулювання ринку цінних паперів, що обмежує операційну незалежність ринку і позбавляє його можливості ефективно виконувати свої функції", - йшлося в заяві Нацкомісії.

Нагадаємо, вчора словацький реформатор і радник прем'єр-міністра Іван Міклош під час виступу на Ukrainian Financial Forum заявив про ризик демонтажу реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram