ГоловнаЕкономікаФінанси

Керівник "ProZorro. Продажі" гарантував її захищеність від втручання

"Центральну базу даних не видно в публічному доступі".

Керівник "ProZorro. Продажі" гарантував її захищеність від втручання
Алексей Соболев
Фото: Макс Требухов

Керівник системи "ProZorro. Продажі" Олексій Соболєв заявив, що вона захищена від втручання сторонніх осіб.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Сама архітектура влаштована так, що є центральна база даних і конкретна мова API, яка дозволяє майданчикам певні варіанти запитів пускати в базу даних. Вона є доволі захищеною, бо в нас є досвід оригінального ProZorro, де були DDoS-атаки на майданчики. Тобто центральну базу даних не видно в публічному доступі. Є тільки якась кількість покупців, які виходять на аукціон, які можуть вносити свої котирування. Але в них дуже регламентований час, коли центральна база отримує якісь команди", - сказав Соболєв.

Керівник "ProZorro. Продажі" не виключив атак на окремі майданчики, які беруть участь у системі, але підкреслив, що клієнт завжди може просто перейти на інший.

"DDoSити сам майданчик можна, але оскільки аукціон проходить у центральній базі даних, туди не добираєшся, оскільки в тебе немає доступу. Можна DDoSити один майданчик, тоді щоб подати заявку, ти йдеш на інший майданчик, який працює. У ProZorro були випадки, коли один майданчик три дні DDoSили, а він тримався, спілкувалася з ЦБД. Так, були проблеми з доступом, але всі тести проходили. Тому сама архітектура", - пояснив він.

"Не було такого випадку, - ProZorro триває вже два роки, - коли атака добиралася до центральної бази даних", - наголосив Соболєв. При цьому в разі серйозних проблем ProZorro має механізм скасування аукціону і проведення його згодом.

Нагадаємо, що перші аукціони з продажу активів банків-банкрутів у системі "ProZorro. Продажі" почнуться через два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram