ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ зажадав розігнати фінансовий комітет Ради

Голова та члени комітету заангажовані, стверджує регулятор.

НБУ зажадав розігнати фінансовий комітет Ради
Фото: forbes.net.ua

Національний банк України звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з відкритим листом, у якому пропонує змінити склад Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Лист оприлюднено на сайті НБУ.

Голову комітету Сергія Рибалку Нацбанк звинувачує у непрофесійності та політичній заангажованості. Рибалка, за твердженням НБУ, стопорить ухвалення 11 законопроектів, які регулюють фінансову сферу, дозволяє собі брехню, чутки і необґрунтовані звинувачення стосовно регулятора.

Більшість членів комітету, зазначає Нацбанк, заангажовані.

"Сьогодні до складу Комітету входить народний депутат Леонід Клімов – колишній власник зараз неплатоспроможного "Імексбанку". Він особисто заборгував державі 310 млн грн за кредитами рефінансування, право не повертати які він зараз намагається отримати через суд. Загалом заборгованість банку становить 3,4 млрд грн. Інший член Комітету - народний депутат Денис Дзензерський, компанії якого не обслуговують борг перед банківськими установами на суму близько 9 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Ще один член комітету Максим Поляков представляє інтереси окремих страхових компаній, стверджує НБУ.

Нагадаємо, останнім часом в українському політикумі розгорнулася кампанія проти голови Нацбанку Валерії Гонтаревої. У фінансовому комітеті виступають за її відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram