ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ приїде в Україну на початку листопада (оновлено)

НБУ розраховує отримати наступний транш цього року.

Місія МВФ приїде в Україну на початку листопада (оновлено)
Фото: flickr НБУ

Чергова місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибуде в Україну на початку листопада.

Про це повідомила на брифінгу голова Національного банку Валерія Гонтарева, передає РБК-Україна.

"Щодо місії МВФ, то вона приїжджає, вона на початку листопада буде. Щодо її цілей, це чергова місія, тому що в наших прогнозах ви можете побачити, що ми ще сподіваємося отримати наступний транш цього року", - заявила Гонтарева.

За її словами, черговий візит місії МВФ є плановим.

Оновлення. Офіційний представник МВФ Джеррі Райс підтвердив слова Гонтаревої.

"Місія приїде на початку листопада. Я можу сказати, що місія займеться двома речами: вона проведе переговори щодо третього перегляду програми співпраці і проведе консультації з приводу тих статей програми, які підлягають виконанню у 2016 році", - цитує його агентство "Українські новини".

Представник МВФ також повідомив, що надання можливого фінансування буде залежати від результатів роботи місії.

Нагадаємо, Україна відновила співпрацю з МВФ з приводу чотирирічної програми розширеного фінансування (EFF) на $17,5 млрд у вересні цього року. Рада директорів Фонду 14 вересня повідомила про завершення другого перегляду програми співпраці з Україною і прийняла рішення виділити Києву третій кредитний транш в розмірі $1 млрд. Два попередні транші Україна отримала 2015 року.

До кінця року Україна очікує ще одного перегляду програми реформ і виділення до грудня четвертого траншу обсягом $1,3 млрд і майже $5,4 млрд у 2017 році.

Про те, що місія прибуде в Україну 26 жовтня, раніше заявляли в Мінфіні. Однак у МВФ відклали візит, пославшись на "внутрішні причини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram