ГоловнаЕкономікаФінанси

Євро подешевшав після провалу референдуму в Італії

Аналітики не відкидають, що євро зрівняється з доларом.

Євро подешевшав після провалу референдуму в Італії
Фото: Depositphotos/kaprikM

Курс євро знизився в понеділок після того, як прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці оголосив про намір піти у відставку, визнавши поразку на референдумі про конституційну реформу.

Про це пише Reuters.

До 07:30 за київським часом євро подешевшав на 1,03% - до $1,0560.

Якщо валюта впаде нижче мінімуму березня 2015 року - до $1,0457, це стане найнижчим показником з початку 2003 року і відкриє можливість зрівнятися з доларом, що багато ринкових гравців на цей момент вважають цілком імовірним сценарієм.

"Зараз у фокусі політика Італії після відходу Ренці. Якщо ніхто не сформує уряд і країна буде змушена проводити вибори, це буде побічним ризиком для ринків", - цитує видання аналітика Societe Generale Кесуке Судзукі.

Новозеландський долар знизився на 0,4% - до $0,7107 - після того, як прем'єр-міністр Джон Кі, якого хвалили за економічну політику після світової фінансової кризи, несподівано оголосив про рішення піти у відставку.

Нагадаємо, жителі Італії відхилили пропозицію Ренці провести конституційну реформу, і прем'єр, який обіцяв піти у відставку в разі такого результату, дотримався слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram