ГоловнаЕкономікаБізнес

Українських сироварів знову перевірять

Днями в Україну знову скерують фахівців проінспектувати підприємства, які мають намір постачати сир на російський ринок.

Українських сироварів знову перевірять
Фото: www.vmdaily.ru

Про це повідомив у понеділок керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

"Нова перевірка може відбутися цього тижня. Дату ще не визначено", - сказав Оніщенко.

Нагадаємо, 3 квітня,

голова Росспоживнагляду відвідав Україну. Під час візиту Оніщенко зустрівся з міністром економічного розвитку і торгівлі України Петром Порошенком. Україна і Росія домовилися визначити лабораторію, яка на території України пильнуватиме за відповідністю якості українських сирів російським вимогам. Порошенко на брифінгу за підсумками зустрічі повідомив, що обмеження на ввезення українського сиру в РФ скасують найближчим часом, коли українська сторона опрацює зауваження, висловлені Росспоживнаглядом.

"Візит був успішним. Керівники відомств зрозуміли, що не вдасться просто домовитися, будуть системні зміни. Якщо їх не буде, отже, все залишиться, як є", - наголосив він.

Росія погодилася скасувати обмеження на експорт сирів українського виробництва на російський ринок

— Петро Порошенко, міністр економічного розвитку і торгівлі

Як відомо, "сирний" скандал розгорівся наприкінці минулого року після того, як головний державний санлікар РФ Геннадій Оніщенко не виключив, що російська санітарна служба обмежить ввезення аграрної продукції з України через негативні наслідки, якими може обернутися передавання в Україні функцій контролю за харчуванням людей ветеринарній службі. Що незабаром і зробили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram