ГоловнаЕкономікаБізнес

Заводи зобов'язалися не знижувати закупівельних цін на молоко

Аграрний фонд викупить надлишки сухого молока і масла в обмін на стабільні ціни.

Заводи зобов'язалися не знижувати закупівельних цін на молоко
Фото: upakovano.ru

Аграрний фонд підписав другий меморандум з молокопереробними підприємствами, щоб не допустити зниження закупівельних цін на молоко в населення.

Від Аграрного фонду в підписанні взяв участь його генеральний директор Ігор Якубович, від імені підприємств виступили представники компаній "Молочний альянс", Milkiland, East West Group, "Агрополіс", "Донецький міський молочний завод №2", "Монастирський молочний завод", "Дубномолоко" та "Галичина".

Як пояснив журналістам Якубович, за умовами документа,

Аграрний фонд закуповуватиме надлишки сухого молока в розмірі 11,806 тис. тонн і 5,512 тис. тонн вершкового масла у виробників, якщо вони не допустять зниження закупівельних цін на молоко в населення.

"Ми розбили періоди, коли Аграрний фонд буде забирати надлишки готової продукції у згаданих підприємств. Ми заберемо у квітні 1833 тонни масла вершкового і 2332 тонни у травні, 824 тонни в червні і 523 тонни в липні. Усього за відповідний період ми знімемо 5512 тонн масла вершкового", - зазначив Якубович.

"Щодо молока сухого. Загалом буде забрано близько 12 тис. тонн сухого знежиреного молока, з них у квітні - 2088 тонн, у травні - 4783 тонни, у червні - 2570 тонн і в липні - 2365 тонн", - додав він.

За словами гендиректора Аграрного фонду, вартість цих обсягів становить 510 млн грн.

"Ми з учасниками меморандуму використовуємо виключно ринковий механізм формування обсягів і спираємося на ті пропозиції, які можуть надати підписанти меморандуму", - зазначив Якубович.

Він підкреслив, що підписання цього меморандуму дозволить державі спільно з молокопереробними компаніями створити умови для врегулювання ситуації в молочній сфері та формування гідної закупівельної ціни для українських аграріїв.

Нагадаємо, перший "молочний" меморандум, який підписали на початку березня, не спрацював.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram