ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна може стати продовольчою Саудівською Аравією, - Бахматюк

Мільйонер назвав причини, через які в найближчі десятиліття виникатимуть війни.

Україна може стати продовольчою Саудівською Аравією, - Бахматюк
Фото: Макс Левин

Україна може за допомогою продовольства забезпечити собі статус не гірше, ніж у Саудівської Аравії, переконаний український мільйонер-аграрій Олег Бахматюк, який володіє найбільшим агрохолдингом у Євразії UkrLandFarming і є найбільшим виробником яєць в Європі AvangardCo.

"У багатьох країн уже є розуміння перспективності України, тепер наші перспективи та можливості треба правильно "запакувати і подати". Тоді зможемо забезпечити собі статус не гірше, ніж у Саудівської Аравії. Якщо країна залежить від вас у питаннях поставок продовольства, то вона, безумовно, буде лояльною до вас. Їжа, енергоносії та вода - ось три причини, через які виникатимуть війни в найближчі десятиліття. Ми реально можемо вирішити проблему низки держав у питаннях продовольства", - заявив він.

Аграрій зазначив, що Україна буде цікавою для зовнішнього світу і зможе сама вибирати, як їй позиціювати себе, якщо вироблятиме 100-120 млн тонн зерна і 9-10 млн тонн м'яса.

При цьому він упевнений, що щодо зерна Україна цілком може досягти таких показників уже через п'ять-сім років за інвестицій у $ 20-25 млрд.

"За певних умов через п'ять-сім років Україна зможе виробляти 100-120 млн тонн зернових. В основному (орієнтовно половина) це буде кукурудза як найпривабливіший продукт, особливо з урахуванням зростаючих потреб Китаю в цій культурі", - заявив О. Бахматюк.

"Якщо порівнювати з Європою, то ми втричі менше використовуємо добрив, у кілька разів менше - засобів захисту рослин, рівень технічних можливостей агросектора теж не до порівняння. Відповідно, є потенціал, і врожайність можна щонайменше подвоїти, щонайбільше - потроїти", - упевнений бізнесмен.

Нагадаємо, О. Бахматюк посів 11-те місце в новому рейтингу найбагатших українців за версією Forbes. Його капітал перевищує $ 904 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram