ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна почне постачати кукурудзу в Китай

Микола Присяжнюк бачить у цьому великий потенціал.

Україна почне постачати кукурудзу в Китай
Фото: etftrends.com

Україна має намір продати Китаю за форвардом 3 млн тонн кукурудзи на суму $ 1 млрд.

Про це журналістам під час українсько-китайської підкомісії з питань співпраці в галузі сільського господарства повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Для нас зараз дуже важливо почати експортувати кукурудзу в Китай. Тому що Китай найбільший імпортер кукурудзи, а ми маємо дуже великий потенціал, з огляду на те, що цьогоріч посіяли кукурудзи на 1 млн га більше, ніж минулого", - зазначив він.

Присяжнюк повідомив, що сьогодні буде підписано угоду між Державною продовольчо-зерновою корпорацією, одним із китайських банків і Мінфіном про форвардну закупівлю.

"Ми хотіли би, щоб упродовж маркетингового року ми експортували

хоча б 3 млн тонн. Зараз ми взагалі не постачаємо кукурудзу в Китай. А 3 млн тонн - це $ 1 млрд, який ми додатково залучимо в аграрний сектор країни", - сказав міністр.

За словами міністра, торгівля буде фактично повністю відкрита для всіх комерційних компаній. "Це тільки в рамках цієї угоди 3 млн тонн. Думаю, комерційні компанії точно знайдуть можливість збільшити цей обсяг", - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, Україна торік зібрала рекордний урожай кукурудзи - 22,8 млн. тонн. Зростання врожаю зумовили розширення посівних площ і сприятливі погодні умови, що дозволило збільшити врожайність до 60 ц/га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram