ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні завершилася посівна

Фермери посіяли під зерно 15,9 млн га.

В Україні завершилася посівна
Фото: cultland.org

Весняна посівна кампанія в Україні завершилася, посіяно 15,9 млн га зернових. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий на брифінгу.

"За уточненими даними регіонів, посів зернових культур проведено на площі 15,9 млн га, що на рівні минулого року. Зернові культури займають 58% в структурі посівних площ, що відповідає науково обґрунтованим рекомендаціям", - зазначив Безуглий.

Він додав, що через необхідність пересівання понад 1,5 млн га загиблих озимих, в поточному році суттєво трансформовано структуру посівних площ у бік збільшення посівів пізніх культур, зокрема кукурудзи, а також сорго і сої.

Загальна площа пересівання кукурудзи на зерно становить 4,579 га, що на 1 млн га більше ніж 2011 року, сорго - до 200 тис. га (на 100 тис. га більше), сої - 1,32 млн га (на 200 тис. га більше). Гречку посіяно на 273 тис. га (97% від прогнозу), посівні площі проса становлять 198 тис. га.

Соняшник посіяно на площі 4,3 млн га, що практично відповідає рівню 2011 року.

Нагадаємо, великі посіви кукурудзи вперше зроблять з неї основу врожаю зернових цього року. За прогнозами Безуглого, кукурудзи буде зібрано 25-26 млн тонн при загальному врожаї зерна в 45-50 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram