ГоловнаЕкономікаБізнес

Селяни відмовилися від держдопомоги для пересівання озимих

Фермери злякалися бюрократів і перевіряючих.

Селяни відмовилися від держдопомоги для пересівання озимих
Фото: cultland.org

Більшість селян не отримали держдопомоги на пересівання загиблих озимих, заявив президент асоціації Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса в ефірі "Ера-FM".

"Якщо чесно, я не зустрів жодного селянина, який би отримав ці гроші. Можливо, хтось і отримав, але переважно, наскільки мені відомо від партнерів, селяни відмовлялися від такої підтримки держави", - сказав він.

За його словами, селяни не зверталися по допомогу до держави з двох основних причин. "Перша причина полягає в тому, що сама система

була доволі забюрократизованою", - заявив він.

"По-друге, були великі побоювання: якщо сьогодні отримають допомогу від держави, то прийдуть із перевірками всі органи, які є в Україні, і не дадуть працювати фермерам і сільськогосподарським виробникам", - зазначив Ліссітса.

Нагадаємо, що уряд виділив 300 млн грн для компенсації втрат сільгоспвиробників, пов'язаних із пересіванням озимих, у вигляді виплати одноразової дотації. При цьому повідомляли, що контролюючі органи почали перевірку їх використання ще до того, як аграрії отримали кошти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram