ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ оштрафував молочників за змову

Комітет встановив, що підприємства узгоджено занизили закупівельні ціни.

АМКУ оштрафував молочників за змову
Фото: Макс Левин

Антимонопольний комітет оштрафував дев'ять молокопереробних підприємств Сумської, Полтавської, Чернігівської та Київської областей на 400 тис. грн за узгоджене заниження цін на молоко, яке скуповують у населення.

До відповідальності притягнуто "Гадячсир", "Вімм-Білль-Данн Україна" (в особі Буринського заводу сухого молока), "Бель Шостка України", Новгород-Сіверський сирзавод, Ічнянський завод сухого молока, Пирятинський сирзавод. Також оштрафовано підприємства "Рось" (в особі Роменського молочного комбінату й Охтирського сиркомбінату), "Малка-Транс" (в особі Конотопського молзаводу та Глухівського маслосирзаводу), "Аромат" (в особі Сумського молочного заводу).

Комітет встановив, що в січні підприємства без об'єктивних причин одночасно і до однакового рівня знизили закупівельні ціни, що призвело до обмеження конкуренції на ринку в Сумській області.

2012 року споживання на одну людину молока становитиме 209,5 кг - на 4,4 кг більше, ніж торік

— Микола Присяжнюк

У повідомленні наголошено, що "Гадячсир", Ічнянський завод сухого молока, "Рось", "Малка-Транс" та "Аромат" визнали факт вчинення порушення.

Прес-служба АМКУ також зазначає, що з метою запобігання та припинення порушень конкурентного законодавства на ринку молока з початку року комітет надав відповідні рекомендації понад 100 його учасникам.

Нагадаємо, зменшення закупівельних цін на молоко на початку цього року призвело до того, що перелік об'єктів державного цінового регулювання було поповнено сирим молоком і молочними продуктами.

Зазначимо також, що в квітні Мінагрополітики підписало меморандум із молокопереробними підприємствами для недопущення зниження закупівельних цін на молоко в населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram