ГоловнаЕкономікаБізнес

Онищенко побачив у діях України селянську хитрість

Голова Росспоживнагляду ставить Україні в приклад Молдову.

Онищенко побачив у діях України селянську хитрість
Фото: sibnovosti.ru

Україна не вживає ефективних кроків для усунення проблем, пов'язаних з організацією роботи лабораторій, які перевіряли би молочну продукцію для її поставок у Росію.

"Україна трошки хитрує по-селянськи. Ми домовилися про все, але вони сир виштовхнули на ринок і заспокоїлися. Я кажу: хлопці, давайте системно працювати, щоб ми довіряли вашим лабораторіям. А для цього нам треба розуміти, що ми працюємо в одному режимі", - сказав голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко на прес-конференції в Москві.

Раніше російське відомство заявляло, що планує провести інспекцію двох українських лабораторій, тому що інші не задовольнили вимоги Росспоживнагляду. Але поки що фахівці санітарної служби не виїхали в Україну, повідомив Онищенко.

При цьому голова Росспоживнагляду впевнений, що Україні вигідно торгувати з Росією. "Але політика йде попереду економіки, це погано", - зазначив він.

Онищенко навів, як приклад, Молдову, щодо якої діють обмеження на поставки виноробної продукції.

"У них такий підхід: дозволь нашим лабораторіям, щоб ми перевіряли, і ти пропускай. А там (в Україні) - інший формат. Але ми все одно поїдемо, бо це і нам потрібно. Якщо їхній сир у нас знаходить споживача, для мене це сигнал, що це потрібно робити", - зазначив керівник Росспоживнагляду.

Нагадаємо, після введення заборони на український сир у лютому Росспоживнагляд дозволив повернутися на ринок РФ п'ятьом виробникам з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram