ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна посіла 44-те місце у світі за якістю продуктів

Усього в рейтингу було досліджено 105 країн.

Україна посіла 44-те місце у світі за якістю продуктів
Фото: Макс Левин

Україна посіла 44-те місце серед 105 країн світу в рейтингу доступності для населення і якості харчових продуктів, складеному The Economist Intelligence Unit. Країна отримала 58,4 бала зі 100 можливих.

При цьому Україна випередила такі країни, як Таїланд, Болгарія, Перу, Казахстан, Азербайджан, Таджикистан.

Основними показниками, за якими складали цей індекс стали доступність продуктів (витрати сім'ї на харчі порівняно з іншими витратами), їх наявність (достатня пропозиція, поставки їжі в середньому в день), якість і безпеку (дотримання харчових стандартів).

Найвищі показники за доступністю та безпекою продуктів зафіксовано в США (89,5). Другу і третю сходинки посіли Данія (88,1) і Норвегія (88,0). На четвертому місці опинилася Франція (86,8), а на п'ятому - Нідерланди (86,7). До десятки найкращих увійшли також Австрія, Швейцарія, Канада, Фінляндія і Німеччина.

Найгірша ситуація з наявністю харчових продуктів у Демократичній Республіці Конго (18,4). На останніх щаблях рейтингу опинилися також Чад (20,2), Бурунді (22,9), Гаїті (24,5), Мадагаскар (26,3), Ефіопія (26,4), Танзанія (26,8), Малаві (27,3), Того (27,5), Судан (27,6).

У звіті The Economist Intelligence Unit також наголошено, що в розвинених країнах кожна людина споживає на 1,2 тис. калорій у день більше, ніж у країнах із меншими доходами при тому, що в середньому людині для нормального життя потрібно 2,3 тис. калорій у день.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров у грудні минулого року заявив, що більшість українських продуктів не відповідають стандартам якості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram