ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров просить аграріїв не поспішати з експортом зерна

Прем'єр вважає, що нині ціни на середніх показниках.

Азаров просить аграріїв не поспішати з експортом зерна
Фото: partaktiv.info

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що аграріям не варто поспішати експортувати зерно, оскільки нині не зрозуміла реальна цінова ситуація.

"Я можу одночасно сказати для всіх наших селян, які займаються експортом зерна, що з урахуванням нинішніх видів на урожай і перехідних запасів зерна, які є, ніяких обмежень на експорт у країні не буде, але скористатися маркетинговою ситуацією для експорту зернових потрібно дуже грамотно" , - сказав він журналістам під час відвідування Виставково-інноваційного центру селекції Національної академії аграрних наук у селі Саливонки Васильківського району Київської області.

Ми маємо певні втрати валу зернових порівняно з минулим роком, але рівень світових цін і показники виробництва свідчать, що ціни компенсують цей недобір. І я впевнений, що ті, хто цього року займалися зерновими, будуть у виграші

— Микола Присяжнюк, міністр аграрної політики

Прем'єр зазначив, що продавати зерно потрібно не тоді, коли ціна мігрує на середніх показниках, а коли буде зрозуміла реальна вартість.

"Тому ніяких поспішних рішень не повинно бути, повинна бути грамотна маркетингова політика", - зазначив Азаров.

Прем'єр зазначив, що нині, незалежно від несприятливих погодних умов, збирають доволі хороші показники врожаю, що дозволяє тримати ціни на продовольство стабільними, причому на це не впливає тенденція до підвищення цін на зерно на світових ринках.

Нагадаємо, що посуха в основних районах Північної півкулі (США, України, Росія), де вирощують зерно, призвела до рекордного підвищення цін на зерно та олійні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram