ГоловнаЕкономікаБізнес

Білорусь заборонила ввозити свинину із Запорізької області

Білорусь заборонила ввозити свинину із Запорізької області

Департамент ветнагляду Міністерства сільського господарства Білорусі заборонив ввезення свинини із Запорізької області через африканську чуму, що виявили у свиней. Про це йдеться у вказівці департаменту № 02/2429 від 2 серпня. Заборона почала діяти сьогодні. Раніше Росія посилила перевірку вантажів з України через африканську чуму у свиней.

Африканська чума - це заразна вірусна хвороба свиней, яка не становить небезпеки для людини. Водночас вона викликає у свиней лихоманку, зміну кольору шкіри та скупчення крові у внутрішніх органах. Спалах цієї небезпечної для свиней хвороби було зафіксовано 1 серпня в селі Комішеватка Приморського району Запорізької області.

Білорусь заборонила ввозити запорізьких свиней, сперму кнурів, свинину та продукти її переробки, шкіряну, рогокопитну та кишкову сировину, щетину, м'ясо диких кабанів, мисливські трофеї, що використовували для устаткування для утримання, забою і оброблення свиней, корми і кормові добавки для тварин, за винятком добавок хімічного і мікробіологічного синтезу.

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України також заборонила експорт свинини і свинячої продукції з Запорізької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram