ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін установив мінімальні ціни на молоко

Із прилавків магазинів зникнуть "сирки" та "сметанки".

Кабмін установив мінімальні ціни на молоко
Фото: Макс Левин

Уряд установив мінімальні закупівельні ціни на молоко в селян на рівні 2,2 грн за літр без урахування ПДВ

Як повідомляє прес-служба Кабміну, прем'єр Микола Азаров вважає неприпустимою ситуацію, коли в низці областей країни молоко в населення закуповують за ціною 1,6-1,8 грн/літр. "До 70% молока в країні виробляють приватні сільгоспвиробники, яких необхідно захистити від різних спекулянтів, котрі закуповують молоко за штучно заниженими цінами", - наголосив Азаров.

Він також доручив Міністерству аграрної політики і продовольства до кінця серпня розробити і внести на розгляд Кабміну проект закону, який зобов'яже переробників молока розміщувати на упаковках молочних продуктів, вироблених з додаванням замінників молочних інгредієнтів, напис "із замінниками молочних інгредієнтів". Використання в назві таких продуктів похідних від традиційних назв - "сирок", "сметанка" - пропонують заборонити.

Ми відстежили: у баби Ганни це молоко приймають по гривні сімдесят, і тут же це молоко на переробне підприємство надходить уже по дві п\'ятдесят

— Микола Присяжнюк, міністр АПК

Проект закону має передбачати, що молочна продукція, виготовлена з використанням замінників, буде розміщуватися в магазинах на окремих полицях і стелажах та спеціально позначатися.

На думку прем'єра, такий закон передусім захистить права споживачів, дозволить їм легко відрізняти натуральні молочні продукти від продуктів, виготовлених із використанням замінників, а також дозволить знизити роздрібні ціни на продукти із замінниками молочних інгредієнтів і підтримає сумлінних вітчизняних виробників і переробників молока.

Нагадаємо, навесні Мінагрополітики підписало меморандум з молокопереробними підприємствами, який спрямований на недопущення зниження закупівельних цін на молоко в населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram