ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна домовляється з Росією про спільний продаж зерна

Головне завдання - створити Чорноморську зернову раду.

Україна домовляється з Росією про спільний продаж зерна
Фото: bfm.ru

Мінагрополітики України і Міністерство сільського господарства Росії обговорюють питання про створення Чорноморської зернової ради, повідомляє прес-служба Мінсільгоспу РФ.

Так, 5 вересня 2012 р. в Києві в рамках ділової програми міжнародної агропромислової виставки "Агро-2012" відбулася зустріч заступника міністра сільського господарства РФ Іллі Шестакова з замміністра агрополітики та продовольства України Олександром Сенем.

Головним пунктом переговорів стало питання про створення Чорноморської зернової ради - координуючого органу, головним завданням якого буде обмін інформацією з метою забезпечення конкурентних переваг Росії і України на світовому ринку зерна. Передбачають, що створення Ради також сприятиме збільшенню сумарного виробництва зернових культур у країнах-членах, зміцненню та розвитку експортних можливостей, у тому числі підвищення ефективності використання експортної інфраструктури та зниження експортних витрат.

"У довгостроковому плані діяльність Ради дозволить виробити уніфіковані правила торгівлі, загальні підходи щодо експорту зерна, проводити узгоджену інвестиційну політику, здійснювати, за необхідності, взаємопоставки зерна, реалізовувати спільні проекти з розвитку інфраструктури зернового ринку в третіх країнах", - ідеться в повідомленні.

Планують, що зустріч пройде 12 жовтня 2012 р. в Москві під головуванням міністра сільського господарства Російської Федерації Миколи Федорова та міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram