ГоловнаЕкономікаБізнес

У Присяжнюка обіцяють, що овочів вистачить на всіх

Влада впевнена, що їй вдасться запобігти стрибкам цін.

У Присяжнюка обіцяють, що овочів вистачить на всіх
Фото: EPA/UPG

Урожай картоплі і овочів у поточному сезоні з лишком покриє потреби України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, яким керує Микола Присяжнюк.

За даними аграрного відомства, в країні буде зібрано майже 23 млн тонн картоплі. Незважаючи на те, що це менше, ніж рекордного 2011 року (коли було зібрано понад 24,2 млн тонн), це майже вчетверо більше, ніж споживається в країні.

Виробництво овочів - капусти, буряка, моркви і цибулі - поточного сезону очікується на рівні 8,79 млн тонн. Це також менше від торішнього показника, але на 20% більше від середньорічного рівня споживання.

Відомство також зазначає, що 98% картоплі та 91% овочів збирається фермерськими господарствами та особистими господарствами селян. "Враховуючи це, Мінагрополітики співпрацює з регіонами щодо координації дій у заготівлі овочів і закладанні їх на зберігання, яке дасть можливість не допустити значного коливання цін і оперативно забезпечити українців якісною продукцією за доступними цінами", - запевняє прес-служба.

Нагадаємо, в МінАПК раніше заявили, що врожай гречихи значно перевищить потреби українського ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram