ГоловнаЕкономікаБізнес

Українців попередили про подорожчання свинини до Нового року

Причина - всесвітнє подорожчання м'яса.

Українців попередили про подорожчання свинини до Нового року

Вартість свинини поступово зростатиме, і через три місяці ціна може збільшиться на 7-8%.

Про це заявила експерт ринку м'яса і м'ясопродуктів Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська.

Експерт підкреслила, що сьогодні є тенденція до підвищення вартості свинини. Причина цього - всесвітнє подорожчання м'яса.

"Найімовірніше подорожчання відбуватиметься на кілька відсотків щомісяця в жовтні, листопаді, грудні. Новорічне подорожчання є короткостроковим - на тиждень-два під дією високого попиту. Але поступове підвищення ціни буде відбуватися через загальне подорожчання у країн-сусідів та високої собівартості свинини в Україні через високі ціни на корми", - зазначила фахівець.

Святківська переконана, що українські виробники переглядатимуть свої ціни на свинину через високу вартість імпортної продукції.

"Ми стали більше імпортувати м'яса з Бразилії. Якщо раніше більше за 50% поставок припадало на країни Європи, то поточного року переважає імпорт бразильської свинини. Тобто там традиційно досить низька собівартість виробництва", - сказала вона.

За офіційними даними, за січень-серпень цього року Україна імпортувала 129 тисяч 502 502 тонни м'яса свині на суму 311,1 млн доларів. Минулого року за цей період було імпортовано лише 46 тисяч 900 тонн м'яса на суму понад 85 мільйонів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram