ГоловнаЕкономікаБізнес

"Регіонали" зміцнять пляжі, пов'язані з Азаровим і Добкіним

Ліквідують наслідки лютневого шторму.

"Регіонали" зміцнять пляжі, пов'язані з Азаровим і Добкіним
Фото: yalta-tavrida.com

Підприємство "Протизсувне управління" уклало низку угод на берегоукріплювальні роботи в Криму на загальну суму майже 34 млн грн.

За ділянками, яких стосуються ці договори, можна простежити зв'язок із сином прем'єр-міністра Миколи Азарова і губернатором Харківської області Михайлом Добкіним.

Як повідомляє "Вісник державних закупівель", підприємство "Кримбудсервіс-2007", одним із засновників якого є депутат Верховної Ради Криму від Партії регіонів Фрунзе Мардоян, виконає аварійно-відновлювальні роботи на пляжі "Дельфін" від санаторію "Росія" до санаторію "Чорномор'я" в Ялті за 3,95 млн грн.

Цю ділянку передано на 24 років у користування компанії "Південнокримське бюро подорожей" 2003 року. Тоді власником компанії був Сергій Тараненко, у минулому відомий як співробітник СБУ, директор готельного комплексу "Ялта-Інтурист", депутат кримського парламенту від Компартії.

"Кримбудсервіс-2007" також здійснить берегоукріплювальні роботи від мису Монтодор до мису Мартьян у селищі Масандра за 6,85 млн грн. Цю ділянку передано в користування ТОВ "Горизонт". До 2008 року одним із засновників фірми був нинішній губернатор Харківської області Михайло Добкін.

Також "Кримбудсервіс-2007" отримав підряди на берегоукріплювальні роботи в Алушті: в Професорському куточку вартістю 14,60 млн грн і на Центральній набережній вартістю 3,85 млн грн. Ще 1,46 млн грн компанія отримала за роботу на пляжі від морпорту до санаторію "Росія" (ділянка рятувальної станції) в Ялті.

Водночас аварійно-відновлювальні роботи на набережній ім. Пушкіна в Гурзуфі за 3,02 млн грн виконає ТОВ "Стандарт-Буд". Ця компанія раніше вже виконувала реконструкцію цієї ділянки. За інформацією "Дзеркала тижня", найактивніша робота відбувалася на пляжах, прилеглих до оздоровчого комплексу "Перлина Криму" сина Миколи Азарова Олексія.

"Стандрат-Буд" належить депутату Севастопольської міської ради від Партії регіонів Андрієві Григорову. За неофіційними даними, він є близьким другом Олексія Азарова.

Нагадаємо, в лютому шестибальний шторм пошкодив низку берегоукріплювальних споруд на півдні Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram