ГоловнаЕкономікаБізнес

Севастополь допомагає заводу Порошенка

Міськрада просить Чорноморський флот Росії згадати про Севморзавод.

Севастополь допомагає заводу Порошенка
Фото: http://russos.livejournal.com

Влада Севастополя звернулася до керівництва України з проханням під час переговорів із Росією порушити питання про повернення ремонту кораблів Чорноморського флоту РФ на Севморзавод Петра Порошенка. Востаннє російський військовий корабель "Москва" ремонтували на Севморзаводі 2003 року. Після чого шість кораблів російського флоту відремонтували в Болгарії. Про це повідомляє російський сайт "Новый регион".

"Це (ремонт кораблів у Севастополі, - Ред.) економічно вигідно росіянам, якщо дивитися на собівартість, а не на політику", - говорить голова міськради Севастополя Юрій Дойников.

Петро Порошенко отримав контроль над Севморзаводом 2010 року. За два роки він інвестував у завод 136 млн грн, у тому числі в ремонт основних фондів - близько 5 млн.

Завод дістався Петрові Порошенку в жалюгідному стані. Досить сказати, що на території заводу 2007 року знімали фільм Федора Бондарчука "Залюднений острів" (за однойменною книгою Аркадія і Бориса Стругацьких). Порожні напівзруйновані приміщення заводу символізували "місто мутантів" на планеті Саракш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram