ГоловнаЕкономікаДержава

Зарплати "в конвертах" відходять у минуле, - Податкова

Усе більше українських підприємств вдаються до прозорих і цивілізованих форм ведення бізнесу, щоб здобути право на автоматичне повернення ПДВ.

Зарплати "в конвертах" відходять у минуле, - Податкова
Фото: Макс Левин

Про це заявив голова Державної податкової служби Олександр Клименко під час зустрічі з представниками торгово-економічних місій у складі дипломатичних представництв в Україні, повідомляє прес-служба ДПС.

"Коли цей сервіс тільки-но з'явився, ставлення до нього було скептичним. Але зараз ми спостерігаємо велике зацікавлення бізнесу в автоматичному відшкодуванні. Усі переконалися, що це зручно й отримати допуск до "автомату" не дуже складно - критерії прості й чітко визначені законом", - зазначив він.

За словами податківця, відтепер уп'ятеро менше претендентів на автоматичне відшкодування мають справу із сумнівними контрагентами, а половина з потенційних користувачів цього сервісу ліквідували податкову заборгованість. Окрім того, підприємства відмовляються від зарплат "у конвертах".

Потрібно зробити так, щоб підприємцеві було вигідно платити зарплату по-білому

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

"На сьогодні кожна друга гривня повернутого ПДВ надходить на рахунки платників через "автомат". Я впевнений, що цей показник суттєво зросте цього року. Особливо приємно, що дуже активно і безперешкодно користуються цим сервісом іноземні бізнесмени, які працюють в Україні, адже цю новацію введено після вивчення європейського досвіду", - зазначив Клименко.

Нагадаємо, 2011 року Податкова виявила 129 тис. працівників

із зарплатами "в конвертах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram